top of page

Van liefde naar passie

Mijn naam is Florette, mijn verhaal begint in 2019 met een zware depressie.

(Eigenlijk begint het nog veel vroeger om verscheidene gebeurtenissen die me deden geloven dat ik mijzelf non-stop moest bewijzen, maar dan gaan we iets te ver.)

Ik voelde me leeg, opgebrand en dacht dat ik beter kon sterven om alles te laten ophouden. Ik geraakte niet meer uit bed en soms kon ik me er zelfs niet toe zetten om te gaan plassen. Mijn leven stortte in en ik snapte niet waarom ik hier was. Wat was mijn nut in het leven? Om mijn eenzaamheid wat dragelijker te maken, wilde ik een hond. Een beste vriend, iemand die me uit mijn put zou trekken en waarmee ik alles samen kon doen. Plezier kon maken. Heel het proces, de zoektocht naar een hond gaf mijn zelfwaarde nog een diepere deuk want blijkbaar was ik op veel plaatsen niet goed genoeg om een hond in huis te nemen. Naïef keerde ik naar een thuisnestje dat verdoken broodfok bleek te zijn en nam ik Ragna mee naar huis. Veel te jong, ziek en zonder enig idee van haar achtergrond.

Mijn droom kwam niet uit, Ragna was handenvol werk, sliep niet, viel ons aan en was bang van alles. Onze relatie ging van kwaad naar erger, ik zakte dieper en dieper. Op een gegeven moment twijfelde we of we haar zelfs konden houden, nadat ik hysterisch op de vloer zat te huilen in het midden van de nacht met een pup die niet wilde stoppen met bijten.

Toen zochten we hulp, iemand die ons liet zien wat Ragna wilde zeggen, wat ze nodig had. Ze maakte ons duidelijk dat we Ragna probeerden te veranderen, maar dat we haar eigenlijk moesten aanvaarden zoals ze was. De eerste puzzelstukjes begonnen te vallen en in onze relatie veranderde heel wat. Ik was gebeten door het hondenvirus, begon te studeren en kon niet meer stoppen. Eventjes verloor ik zo de weg, want dit maakte dat ik opnieuw opgeslokt werd door de wereld van gedragsverandering en vergat dat gedrag niet veranderd moest worden, maar aanvaard. 

Door met Ragna bezig te zijn, zag ik wat plots alles dat niet klopte aan onze wereld en op hoeveel gebieden onze maatschappij eigenlijk achterstevoren in elkaar zit. Altijd gefocust op prestatie, druk en verwachtingen terwijl dit net zorgde dat mensen zoals ik en honden zoals Ragna bezweken. In heel dit proces werd ik liever voor mijzelf en voor haar. Maar de echte doorbraken kwamen toen ik begon te werken als hondengedragstherapeut en spiritualiteit terug op mijn pad kwam.

Tijdens mijn begeleidingstrajecten lag de focus bij mijn klanten altijd op het gedrag van de hond veranderen en vaak werd mijn visie hier in niet juist begrepen. Uiteindelijk ging ik mee in het verhaal van de mensen, omdat ik wilde helpen, ook al voelde dit vaak niet correct.

 

Ondertussen weet ik wat de missing link is, de zoektocht naar jezelf. Want alles in de wereld is verbonden en het is niet mogelijk om diep in verbinding te gaan met andere, als je de verbinding met jezelf niet vindt. En zo is Florette INMIND geboren in haar huidige vorm. Ik breng mens en hond dichter bij hun kern door Human Design, Animal Design en spiegelcoaching. We gaan samen voor de spiegel staan en in de ogen kijken wat er moet gebeuren. We gaan de vragen stellen en beantwoorden. Vragen die je probeert te ontwijken en zo gaan we echt aan de slag met aanvaarden. Zelfs de lelijkste kanten van onszelf mogen omarmt worden en zolang we met eerlijkheid in dit proces staan, gaan we verandering zien.

0F6A6901web.png
Ragna, hond ligt in het bos en kijkt naar de camera

Ragna

Deze kleine meid, of eerder grote meid, heeft ervoor gezorgd dat ik op dit moment zo gepassioneerd ben door honden. We noemen haar ook wel eens ‘ons klein monster’, naast de vele andere namen die ze krijgt. Het begon door naïef en ongeïnformeerd een hond op te halen uit een zogezegd thuisnestje. Of dit uiteindelijk een cover-up was voor andere praktijken zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat onze acht weken oude pup, waarschijnlijk maar vier-vijf weken oud was toen ze bij ons in huis kwam. Dit heeft invloed gehad op haar latere gedrag. 

Maar in het begin ging alles goed, Ragna leerde snel en luisterde goed. De puppy-cursus op de hondenschool ging vlot. En plots was het succes voorbij. Ragna gedroeg zich reactief en we moesten strenger worden. Volgens de instructeurs speelde ze gewoon met onze voeten. Ragna had non-stop diarree, blafte heel de tijd, at elk voorwerp op dat we op straat tegenkwamen, viel hard uit naar elke beweging en hapte regelmatig in onze armen en benen tijdens wandelingen. Na een tijd sliep ze ook bijna niet meer in huis. Bezoek ontvangen was een regelrechte ramp en we voelden ons opgesloten en onbegrepen. 

Na een vakantie in Frankrijk waarbij we na drie dagen moesten terugkeren omdat Ragna in al die tijd niet had geslapen was het genoeg. We moesten hulp inschakelen. Na een lange zoektocht, vele boeken en contactmomenten ben ik terecht gekomen bij Shewolf. Hun visie van aanvaarding, honden leren lezen en vooral rust geven voelde meteen goed aan. 

Op dat moment was ik gebeten door hondengedrag en volgde ik de ene professionele opleiding na de andere, maar ik verloor uit het oog wat er echt is gebeurd in mijn proces. De verbinding die ik met mijzelf had gevonden en die zo ook de verbinding met haar versterkte. Door alle professionele gedragsmatige opleidingen, was ik mijn visie en pad terug kwijtgeraakt, maar nu is alles me opnieuw duidelijk. Wij weten al lang wat juist is en wat we moeten doen, dit zit al in ons. 

Ragna heeft me geleid op het pad van zelfontwikkelingen en heeft me duidelijke lessen gegeven. Ik heb net als elke andere hondeneigenaar een coach in huis, en laten we hier naar luisteren. Ik ben van hondengedragstherapeut geëvolueerd naar intuïtief kracht coach. Die je terug in je kracht gaat zetten, met je eigen hond als ondersteuning. Je zult zien dat als je visie veranderd over je hond, automatisch ook het gedrag veranderd waarvoor je misschien eerst op zoek was naar een honden gedragstehrapeut

Opleidingen, bijscholing & kennis

Opleidingen

 • Human Design Deep Dive
  Rachèl Boreas - 2022

 • Opvoeden uit verbondenheid
  David Pithie - 2022

 • Hondengedragsbegeleider specialisatie probleemgedrag
  De Bolster Academy - 2022

 • Canine Science Behaviourist
  The school of Canine Science 2021 - 2023

Bijscholing

 • Human Design Junkies
  Elke Gunst

 • Quantum Human Design 7 days coach challenge
  Karen Curry Parker

 • Anatomy of Life (Human Design)
  Ra Uru Hu

 • De kracht van keuzes
  Karen Adriaenssen

 • Dogsitief - Hoogsensitiviteit bij honden
  Shewolf

 • Speuren naar mogelijkheden
  Dogs in Mind

 • Hoopers lessen
  Dogz Devotion

 • Dog Training Secret Summit

 • Play Way!
  Amy Cook, Ph.D

 • Help je overprikkelde hond ontspannen
  Nina Van Tilbeurgh

 • Honden die uitvallen
  Pawfive

 • Pijn herkennen bij honden
  Paws in Touch

 • Lessentraject coöperative care
  Zorg zonder dwang

 • Wandelen zonder trekken
  Wablaf

 • Creatieve wandelingen
  Wablaf

Samenwerkingen

bottom of page