top of page

Help, mijn hond zet mijn leven op stelten!

In mijn ogen heb je twee soorten dieren. De dieren die meegaan met het leven dat wij mensen voor ogen hebben en degene die dat niet doen. De dieren die mensen wakker schudden, zijn degene die niet meegaan in onze bullshit.


Op een matje liggen als wij aan het eten zijn, waarom? In mijn mand gaan als er duidelijk vreemden op mijn territorium komen, waarom? Zij gaan je laten zien dat wat wij van hen vragen ronduit belachelijk is. Zij weten wie ze zijn en ze geven ons duidelijke taal dat wij dat moeten aanvaarden, maar dat zij hen niet laten buigen naar onze wil. Dit zijn de honden, die als ze op je pad komen voor transformatie kunnen zorgen in jou. Ragna was zo een hond die alles gestart heeft, heel mijn proces naar aanvaarding en zelfontdekking.


Maar dan zijn er andere honden die vergeten zijn wie ze zijn. Wij mensen kunnen er ook voor zorgen dat honden zichzelf kwijt raken. Door onze training, door onze conditionering, door onze inmenging in hun natuur. Dit zijn de honden die je misschien niet herkent in hun design. Die niet meer laten zien wat hun eigen waarden en normen zijn omdat ze zich geconformeerd hebben aan onze wensen. Wat niet wil zeggen dat deze honden ongelukkig zijn. Ze leven gewoon in een andere wereld.


Net zoals wij mensen onze echte ik kunnen kwijtraken zonder dit zelf door te hebben en aan het leven zijn zoals van ons verwacht wordt. Niet eens beseffen dat er meer is of dat er nog andere mogelijkheden zijn, zo ook trekken wij honden mee in dit type leven.


Vooral reflectors zijn hier gevoelig (90% van de honden). Elke hond heeft levenslessen voor je, maar vergeet niet dat jij als mens ook honden zo diep kan trainen dat ze zichzelf verliezen. Dat er van hun zijn niets meer overblijft van wie ze oorspronkelijk waren en dat daarmee ook de lessen verdwijnen omdat jij ze niet kon of wilde zien. Hetzelfde gebeurt met veel mensen, we belanden in de ratrace en verliezen ons diepere bewustzijn.


Maar als jij op pad gaat en je innerlijke ontdekkingsreis start. Wie weet wat gaat die reflector naast je zijde dan ineens openbaren, want zij spiegelen hun omgeving en als er iemand in de omgeving wakker wordt dan kan dat bij hen ook wel eens gebeuren.

Komentarze


bottom of page