top of page

Persoonlijkheidstest voor honden

Welke hond past nu bij je persoonlijkheid? Deze vraag wordt vaak beantwoord met een bepaald ras. Alsof alle honden van een bepaald ras net hetzelfde zijn. Laat je hier niet door misleiden, dit is niet zo. Net zoals niet ieder kind van een artistiek koppel, zelf artistiek is.

Eigenlijk is de betere vraag past een hond in mijn leven? Ben je bereid om aanpassingen te maken en een ander individu te accepteren, volledig. Met talenten en valkuilen? Kun je jezelf volledig accepteren? Ben je eerlijk naar jezelf, wie je bent en wat je noden zijn?

Ik ben mijzelf steeds verder aan het verdiepen in Human Design en Animal Design en daar ga ik kijken naar hoe jij, en je hond elkaar beïnvloeden. Of dat je hond bij je past, hangt er dus van af hoe je het bekijkt. Animal Human Design is een persoonlijkheidstest voor honden.


Passen mijn honden bij me volgens deze persoonlijkheidstest? (Human Design)

1. Je kunt gelijkenissen hebben in jullie blauwdruk. Dit zorgt ervoor dat jullie dezelfde energie dragen. Dezelfde energie kan zorgen voor een gevoel van erkenning en een diepe vriendschap. Maar kan ook erg botsen, je komt jezelf dus wel eens tegen bij deze combinatie. 2. Het kan ook zijn dat jullie elkaar aanvullen. Dit gebeurt wanneer je hond een poort heeft in zijn blauwdruk, en jij de poort aan de overkant. Dit maakt een kanaal en zorgt dat jullie samen een heel nieuwe kracht bij elkaar activeren. 3. Als laatste kunnen jullie ook totaal andere energie hebben, dan is het moeilijker om elkaar te begrijpen, maar kun je net heel veel leren van de ander. Maar eigenlijk komt het neer op een ding, je hond aanvaarden zonder iets te willen veranderen. Ben je bereid je leven aan te passen aan de noden van je hond? Ook al zegt de maatschappij dat je je hond moet trainen om in een maatschappelijk plaatje te passen. Voor mij werd er veel duidelijk toen ik het Animal Design van Ragna opzocht. Veel waar ik in onze eerste jaar tegenaan ben gelopen en heb geprobeerd eruit te trainen, hoort gewoon bij wie ze is in haar kern. Daardoor ga ik nu anders om met deze eigenschappen en zorg ik ervoor dat ze deze gewoon kan uiten en echt zijn wie ze is. Net zoals ik mag zijn wie ik ben.

En vergeet niet, je krijgt nooit de hond die je wil, maar de hond die je nodig hebt. Het is alleen maar de vraag of je openstaat om deze (soms harde) lessen te leren.
Comments


bottom of page